Chakratherapie of -healing is een holistische geneeswijze die de harmonie tussen onze geest, ons voelen en ons fysieke lichaam bevordert.

Chakra is Sanskriet voor wiel, vandaar dat we ons de chakra’s voorstellen als energetische draaikolken. Ze verbinden ons met de universele levensenergie.

Ons lichaam bestaat uit 7 hoofdchakra’s of energiecentra.

Als 1 van de chakra’s belemmerd wordt in zijn functioneren, door welke oorzaak dan ook, dan heeft dat gevolgen voor alle andere chakra’s. Zo kan een mens of dier ziek worden. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk en spiritueel.

Het doel van de chakrahealing is het herstellen van het evenwicht tussen de 7 chakra’s en daardoor het herstellen van het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.

Chakratherapie is geschikt voor mensen en dieren met de meest uiteenlopende klachten.

Voorwaarde is wel dat je als persoon open staat voor de therapie.

Een solide basis van vertrouwen tussen jou en mij is daarom van wezenlijk belang. In een eerste sessie zal ik dan ook uitgebreid de tijd nemen voor een kennismakingsgesprek met jou. Jouw motivatie en drijfveren zijn namelijk een eerste aanzet om te komen tot een therapie die op lange termijn effectief kan zijn.

Tijdens een chakrahealing maak ik gebruik van mijn handen en plaats deze op de geblokkeerde chakra of het energiepunt. Eveneens maak ik gebruik van de ondersteuning van etherische oliën, edelstenen en/of klankschalen tijdens een chakrabehandeling. Elke chakra wordt geassocieerd met een bepaalde kleur, geur en klank.

Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische of essentiële oliën van kruiden, bloemen en andere plantendelen.

Verder lezen...

Chakratherapie

Chakratherapie of -healing is een holistische geneeswijze die de harmonie tussen onze geest, ons voelen en ons fysieke lichaam bevordert.

Verder lezen...

Bachbloesems

Voel jij je niet goed in je vel? Ben je angstig, onzeker, nerveus, pieker je veel,…?
Dan zijn Bachbloesems misschien wel iets voor jou! De Bachbloesemstincturen werden in de eerste helft van de 20 ste eeuw ontwikkeld door dr. Edward Bach.

Verder lezen...

Edelsteentherapie

Edelstenen bezitten net zoals de mens en het dier een sterk engergieveld waarbij de energetische trilling van deze stenen een positieve invloed kan hebben op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau van het lichaam.

Verder lezen...

Klankschalen

Het lichaam en de geest reageren op geluiden en trillingen. Het lichaam resoneert met de trillingen van de klankschalen. Deze klankmassage zorgt voor ontspanning en brengt zo jouw lichaam en energie terug in balans.

Verder lezen...